اردک پرنده ای اهلی ست که بعنوان طیور پرورشی توسط مراکز معتبر نگهداری می شوند و با نژادهای گوشتی و اسامی تجاری گوناگون بفروش می رسند.
گوشت بوقلمون اصفهان دسته ای از طیور پرورشی می باشند که هدف پرورش شان تولید گوشت است همچنین برای تولید تخم هم پرورش داده می شوند به بیانی دیگر گوشت و تخم اهدافی هستند که باعث شده اردک ها بعنوان طیور پرورشی خرید و فروش شوند یا در بهترین مراکز پرورشی رشد و تکثیر یابند.
اردک ها همانند سایر جانداران پرورشی از نژادها و اسامی تجاری گوناگون برخوردار می باشند و بطور کلی هم در دو دسته گوشتی و تخمی جای می گیرند.
در حال حاضر بسیاری از مراکز معتبر پرورشی طیور با نگهداری نژادهای مطرح اقدام به عرضه گوشت و تخم نموده اند و محصولات بدست آمده را بوسیله مراکز فروش فراورده های گوشتی ارائه می دهند.
اردک های گوشتی
گوشت بوقلمون بدون استخوان همانطور که گفتیم چندین نژاد دارند که هریک با نام های خاصی معرفی می گردند و تماماً بخاطر وزن گیری خوب و توانایی بالا در تولید گوشت مورد پرورش و توجه قرار گرفته اند.
اردک های گوشتی از همان بدو تولد که سر از تخم در می آورند می باید بهترین خوراک و بستر را داشته باشند تا در خصوص تولید گوشت با کمبودی مواجه نگردند و در نتیجه گوشت باکیفیت تری تولید نمایند.
عدم وجود مواد مغذی در خوراک اردک های گوشتی به عدم تولید محصول خوب منجر می شود مثلا اگر جیره غذایی شان کمبود ویتامین یا پروتئین داشته باشد اردک ها نمی توانند وزن گیری خوبی داشته باشند یا از لحاظ سطح کیفی گوشت دچار کاهش کیفیت شده و محصولات کم کیفیت تولید می کنند.
همان اندازه که خوراک در تولید گوشت این اردک ها دخالت دارد، وجود بستر مناسب و بهداشتی هم حائز اهمیت است و باید حتما از نظر دمای محیط پرورش در وضعیت مطلوب به سر برند حتی استفاده از افزودنی های مجاز در خوراک و جیره های غذایی شان هم می تواند عاملی موثر در کیفیت گوشت محسوب شود بدین صورت که برخی از افزودنی ها بعنوان مکمل کمبودهای طیور را مرتفع می سازند و برخی هم با بالا بردن کیفیت خوراک، بطور غیرمستقیم گوشت را باکیفیت می کنند.